6-07-2020: jonge pennantrosella's (Platycercus elegans elegans)
Bij een werkgroeplid liggen er enkele jonge pennantrosella's (foto) in het nestblok. 
Deze jonge vogels verhuizen binnenkort naar andere leden om nieuwe paren te vormen.

 

 

WerkgroepNieuws

7-07-2020: jonge grasparkieten (Melopsittacus undulatus)
Bij een werkgroeplid liggen er verschillende nesten jonge grasparkieten (foto) van verschillende leeftijden in de nestblokken.

29-07-2020: jonge Australische zebravinken (Taeniopygia castanotis)

Bij een werkgroeplid zijn er weer verschillende Australische zebravinken uitgevlogen. Er kunnen onverante paartjes gevormd worden om een nieuwe groep te vormen of een bestaande groep te versterken.

21-07-2020: jonge Adelaiderosella's (Platycercus elegans subadelaidae)
In september zullen er Adelaiderosella's beschikbaar zijn. Ze hebben deze week het nestblok verlaten en tegen september kunnen ze naar een nieuwe thuis verhuizen.

23-08-2020: Binnenkort beschikbaar:

Roodvoorhoofdkakariki's (Cyanoramphus novaezelandiae) 2020

Roze kaketoes (Eolophus roseicapillus) 2020 (onverwante koppels mogelijk)

Pennantrosella's (Platycercus elegans elegans) 2020 (onverwante koppels mogelijk)

28-10-2020: Aankondiging Werkgroepdag

Onder voorbehoud van de nationale regelgeving plannen we onze Werkgroepdag om het jaar 2020 af te sluiten op 12 december. De gekozen locatie is Verbeke Foundation te Kemzeke.  Meer info kan u vrijblijvend bekomen via wildvorm@gmail.com
Deelname voor Werkgroepleden is kosteloos (inclusief warm middagmaal).

23-11-2020: Annulering Werkgroepdag

Tot onze spijt moeten we meedelen dat door de huidige COVID-19 maatregelen zijn we genoodzaakt om de werkgroepdag in december te annuleren.

15-12-2020: Toevoeging waaier aan soorten

Door de groei van de werkgroep hebben we het genoegen enkele nieuwe soorten aan het bestand toe te voegen. Graag zetten we de Javaanse rijstvink (Lonchura oryzivora) (foto), geelsnavelspitsstaartamadine (Poephila a. acuticauda), muskuseend (Cairina moschata), Bourkeparkiet (Neopsephotus bourkii) en splendidparkiet (Neophema splendida) zeker in de aandacht.

25-12-2020: Vrolijk Kerstfeest

We willen al onze werkgroepleden een fijne kerstwensen en alvast het allerbeste voor het aankomende 2021!

17-01-2021: Online vergadering voor werkgroepleden

Jammer genoeg hebben we onze werkgroepdag moeten aflassen door de COVID-19 regels. 

Graag nodigen we onze werkgroepleden uit om toch deel te nemen aan een online vergadering. Deze zal doorgaan op zaterdag 30 januari van 19u30 tot 20u30. 
Werkgroepleden dienen zich hier voor aan te melden, u zal hierover een mail ontvangen.

13-02-2021: Ondanks het koude winterweer starten veel vogels reeds...

Bij verschillende werkgroepleden zijn de vogels ondanks het winterweer reeds met de kweek gestart. Zo bijvoorbeeld verschillende kweekgroepen Javaanse rijstvinken (Lonchura oryzivora) (foto), maar ook diverse soorten parkieten en kwartels.

21-02-2021: Nieuwe soort opgenomen

Dankzij één van onze werkgroepleden kregen we enkele kleurzuivere perzikkopdwergpapegaaien (Agapornis roseicollis). Deze soort is nieuw voor de werkgroep en we nemen ze met plezier op in onze bestanden.

14-03-2021: Strogele rosella

We zijn als werkgroep zeer opgetogen met de opname van de strogele rosella (Platycercus elegans flaveolus) binnen het project. Deze ondersoort van de pennantrosella was eens een zeer frequent gehouden soort maar door op opkomst van de mutaties binnen de rosellafamilie zijn ze bijna uit de avicultuur verdwenen, zeker in kleurzuivere vorm.

18-03-2021: Jong leven

Via verschillende werkgroepleden krijgen we meldingen van jong leven, hier zijn we uiteraard bijzonder blij mee. Zo verwelkomen we bijvoorbeeld jonge Chinese dwergkwartels (Synoicus chinensis) en jonge diamantduifjes (Geopelia cuneata), maar ook grasparkieten (Melopsittacus undulatus) en Australische zebravinken (Taeniopygia castanotis).

28-03-2021: Timorzebravinken en Javaanse rijstvinken

Afgelopen week verhuisden er groepjes Timorzebravinken (Taeniopygia guttata) en Javaanse rijstvinken (Lonchura oryzivora) naar nieuwe locaties. We danken onze werkgroepleden om deze bijzondere soorten op te nemen in hun bestanden.

04-04-2021: Fijne Paasdagen

Graag wensen we iedereen fijne Paasdagen en een goede gezondheid toe.
We hopen van harte dat we spoedig het Covid-19 virus samen onder de knie hebben zodat er langzaam maar zeker weer meer mogelijk wordt. 

09-05-2021: Jong leven

Van verschillende werkgroepleden krijgen we nieuws van jong leven uit de wereld van de Australische parkieten. Zo liggen er in de nesten o.a. goudmantelrosella's (Platycercus eximius elecica), goudkapkakariki's (Cyanoramphus auriceps), zijn er o.a. Adelaiderosella's (Platycercus elegans subadelaidae) en grasparkieten (Melopsittacus undulatus) uitgevlogen en wordt er melding gemaakt van eieren bij bleekkoprosella's (Platycercus adscitus palliceps), pennantrosella's (Platycercus elegans elegans), valkparkieten (Nymphicus hollandicus) en strogele rosella's (Platycercus elegans flaveolus). We wensen al onze werkgroepleden een fantastisch en succesvol kweekseizoen toe!