Nieuws / News     2023

01-01-2023: Een fijn 2023

We wensen alle vogelliefhebbers (en de mensen rondom hen) een gezond en fijn 2023 toe!

02-01-2023: Eerste geboorte van het jaar

Het eerste kweekresultaat van 2023 werd gemeld (foto). Er werden bij een aangesloten liefhebber jonge roodvoorhoofdkakariki's (Cyanoramphus novaezelandiae) geboren. Hier mogen we, los van deze jongen, over een succesvolle kweek spreken want de ouderdieren werden samengebracht als resultaat van een goed beheerde populatie. 

12-03-2023: Nyasadwergpapegaaien

Er gisteren de eerste jonge Nyasadwergpapegaaien (Agapornis lilianae) van dit seizoen gemeld. Deze kleine maar zeer mooie Afrikaanse dwergpapegaai heeft zowel in de avicultuur als in zijn leefgebied in de natuur aandacht nodig. 

11-04-2023: Goudkapkakariki's

We zijn zeer verheugd dat er bij één van de aangesloten liefhebbers van een mooi aantal jonge goudkapkakariki's (Cyanoramphus auriceps) uitgevlogen zijn (foto). 
Deze mooie, vrij eenvoudige parkiet uit Nieuw-Zeeland doet het binnen Natural Wings Foundation vrij goed. De stabiele populatie wordt goed beheerd en opgevolgd door verschillende liefhebbers. Deze jonge vogels zullen binnenkort beschikbaar worden gesteld van andere liefhebbers die interesse hebben in deze soort. 

11-11-2023: Barnardius-parkieten

Op vraag van enkele liefhebbers is er besloten om de soorten van het geslacht Barnardius onder de aandacht te brengen. Deze soorten hebben te lijden onder de mutatiekweek, en ernstiger, het overzetten van mutaties van de ene soort op de andere. Hierdoor is ook de soortzuiverheid in het gedrag gekomen. Heden hebben we daarom beslist omalvast de barnardparkiet (Barnarius zonarius barnardi) en de Twenty-eightparkiet (Barnardius zonarius semitorquatus) aan de soortenlijst toe te voegen.