Nieuws / News     2021

17-01-2021: Online vergadering voor werkgroepleden

Jammer genoeg hebben we onze werkgroepdag moeten aflassen door de COVID-19 regels. 

Graag nodigen we onze werkgroepleden uit om toch deel te nemen aan een online vergadering. Deze zal doorgaan op zaterdag 30 januari van 19u30 tot 20u30. 
Werkgroepleden dienen zich hier voor aan te melden, u zal hierover een mail ontvangen.

13-02-2021: Ondanks het koude winterweer starten veel vogels reeds...

Bij verschillende werkgroepleden zijn de vogels ondanks het winterweer reeds met de kweek gestart. Zo bijvoorbeeld verschillende kweekgroepen Javaanse rijstvinken (Lonchura oryzivora), maar ook diverse soorten parkieten zoals een koppel pennantrosella's (Platycercus elegans elegans) (foto) en kwartels.

21-02-2021: Nieuwe soort opgenomen

Dankzij één van onze werkgroepleden kregen we enkele kleurzuivere perzikkopdwergpapegaaien (Agapornis roseicollis). Deze soort is nieuw voor de werkgroep en we nemen ze met plezier op in onze bestanden.

14-03-2021: Strogele rosella

We zijn als werkgroep zeer opgetogen met de opname van de strogele rosella (Platycercus elegans flaveolus) binnen het project. Deze ondersoort van de pennantrosella was eens een zeer frequent gehouden soort maar door op opkomst van de mutaties binnen de rosellafamilie zijn ze bijna uit de avicultuur verdwenen, zeker in kleurzuivere vorm.

18-03-2021: Jong leven

Via verschillende werkgroepleden krijgen we meldingen van jong leven, hier zijn we uiteraard bijzonder blij mee. Zo verwelkomen we bijvoorbeeld jonge Chinese dwergkwartels (Synoicus chinensis) en jonge diamantduifjes (Geopelia cuneata) (foto), maar ook grasparkieten (Melopsittacus undulatus) en Australische zebravinken (Taeniopygia castanotis).

28-03-2021: Timorzebravinken en Javaanse rijstvinken

Afgelopen week verhuisden er groepjes Timorzebravinken (Taeniopygia guttata) en Javaanse rijstvinken (Lonchura oryzivora) naar nieuwe locaties. We danken onze werkgroepleden om deze bijzondere soorten op te nemen in hun bestanden.

04-04-2021: Fijne Paasdagen

Graag wensen we iedereen fijne Paasdagen en een goede gezondheid toe.
We hopen van harte dat we spoedig het Covid-19 virus samen onder de knie hebben zodat er langzaam maar zeker weer meer mogelijk wordt. 

09-05-2021: Jong leven

Van verschillende werkgroepleden krijgen we nieuws van jong leven uit de wereld van de Australische parkieten. Zo liggen er in de nesten o.a. goudmantelrosella's (Platycercus eximius elecica), goudkapkakariki's (Cyanoramphus auriceps), zijn er o.a. Adelaiderosella's (Platycercus elegans subadelaidae) en grasparkieten (Melopsittacus undulatus) uitgevlogen en wordt er melding gemaakt van eieren bij bleekkoprosella's (Platycercus adscitus palliceps), pennantrosella's (Platycercus elegans elegans), valkparkieten (Nymphicus hollandicus) en strogele rosella's (Platycercus elegans flaveolus). We wensen al onze werkgroepleden een fantastisch en succesvol kweekseizoen toe!

23-10-2021: Werkgroepdag

Het is eindelijk zover, de werkgroepdag komt er aan.

Via verschilende aangesloten vogelliefhebbers zullen er vogels van bestand wisselen, we kijken uit naar de vogels die reeds aangemeld werden: jonge prinses van Walesparkieten (Polytelis alexandrae), jonge prachtrosella's (Platycercus eximius eximius), diamantduifjes (Geopelia cuneata), perzikkopdwergpapegaaien (Agapornis roseicollis), Nyasadwergpapegaaien (Agapornis lilianae), en ga zo maar verder. We wensen alle deelnemers alvast een zeer fijne dag toe!

2-11-2021: Werkgroepdag

We danken onze sponsors en alle aanwezigen op de werkgroepdag bij Verbeke Foundation die er mede voor gezorgd hebben dat deze dag een succes werd.
Michel Van der Plas van World of Birds Foundation was één van de aanwezige gastsprekers die het publiek zeker wist te boeien (foto's).

Op naar de volgende werkgroepdag!
Kijk zeker even op de pagina "werkgroepdag", hier kan u wat foto's bekijken.

21-11-2021: Voorbereidingen kweekseizoen

We ontvangen ondertussen van verschillende liefhebbers berichten dat ze het aankomende kweekseizoen aan het voorbereiden zijn. Nieuwe nestkasten aanbrengen, jonge paren samenstellen, kweekvolières afwerken of herinrichten etc.
We kijken samen positief 2022 tegemoet met hopelijk mooie en interessante broedresultaten.

19-12-2021: Fijne kerstdagen

We wensen alle vogelliefhebbers en in het bijzonder alle werkgroepleden alvast heel fijne kerstdagen samen met hun familie. We hopen dat er stilaan licht aan het einde van de covid-19 tunnel komt. Zodat we met zijn allen ons leven weer kunnen hervatten zoals we dit gewoon waren voor covid-19 de kop op stak.